fbpx

Varmepumpe og Service

Et godt inneklima også om sommeren!

Gleder du deg til sommeren, men tenker på de altfor varme dagene. Når vinduene må åpnes for å avkjøle huset og du samtidig slipper inn den plagsomme pollen?

Løsningen henger kanskje allerede på veggen i stua: Varmepumpen har faktisk en kjølefunksjon som kan pumpe frisk og sval luft inn i huset, samtidig som pollenfilteret i maskinen hindrer at pollen og andre partikler som irriterer luftveiene kommer inn. På den måten sørger varmepumpen for et rent innemiljø som er godt å puste i.

Regelmessig vedlikehold er viktig for å få mest mulig ut av varmepumpen din. Nå før sommersesongen lønner det seg å klargjøre varmepumpen med rensing eller skift av pollenfilter og kullfilter.

God filterkvalitet er en forutsetning for at varmepumpen skal redusere pollenbelastningen innendørs, og regelmessig vedlikehold av pumpen sikrer rimelig og effektiv drift hele året. Norges astma- og allergiforbund (NAAF) anbefaler hepa-filtre, elektrostatiske filtre og eventuelt kullfilter i kampen for et behagelig, pollenfritt innemiljø om sommeren.

Drypper det vann fra innedelen?

Ute bikker temperaturen 20 grader og sommervarmen vi har ventet på er endelig her, men inne er det også varmt. Varmepumpen skrus over i kjølemodus og temperaturen settes ned på lave temperaturer for å raskt få et deilig og kjølig inneklima. Så kommer vannet – det drypper vann fra inne delen.

Det er ikke bare service som er en viktig del av forberedelser før en ny sesong. Pumpen trenger også å akklimatiseres fra å blåse varme til å nå blåse kald luft. Når du skal sette pumpen i kjølemodus er det viktig at du først setter temperaturen til samme nivå som du har på vinteren. Still så ned temperaturen litt etter litt til ønsket nivå.

I videoen forklarer vi hvorfor dette skjer, og hva du skal gjøre for å unngå kondens og vannsøl inne.

På tide med en service på varmepumpa? Les mer om hva vi gjør og bestill service.

Vi tilbyr gratis befaring dersom du ønsker tilbud på ny pumpe.

Visste du? Varmepumpen bruker mindre strøm når den kjøler ned, sammenlignet med når den varmer opp, så du trenger ikke ha dårlig samvittighet for å kjøle ned boligen din pollenfritt i sommer!

Bestill GRATIS befaring, vi hjelper deg videre!

Bestill nytt pollen/kull-filter til varmepumpa!

X-ACF (Active Carbon Filter) passer alle typer Panasonic varmepumper, men kan også tilpasses de fleste andre merker. Aktivt kull har ekstremt gode egenskaper til å absorbere gasser, lukter, virus, bakterier, allergener og andre uønskede elementer som befinner seg i luften. 

Det aktive kullet i filteret begynner å reagere straks den lufttette posen åpnes og forventet effektivitet er 3 måneder. X-ACF anbefales derfor å skiftes ca 3-4 ganger i året.